Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 11. 10:20, csütörtök | Helyi

Két lángos-rekord is született a Balatonon

Két lángos-rekord is született a Balatonon

A Vénusz és segítői a Balaton partján óriási méretű, 300 cm átmérőjű lángostésztát nyújtottak, mellyel megdöntötték az eddigi rekordot.

Ezen felül egy új rekord is született, hiszen a Vénusz és csapata 115 darabbal felállította a legtöbb, egyszerre, egy sütőedényben kisütött lángos rekordját.

Egy belföldi nyaralásból, főleg ha a Balatonról van szó, nem hiányozhat a lángos, mely étel ráadásul a magyar konyha egyik ikonikus fogása. A Vénusz, a magyar háziasszonyok megbízható konyhai segítője, idén nyáron azt a célt tűzte ki magának, hogy Zánkán, a Balaton partján megkíséreli megdönteni a 2008-ban felállított lángos rekordot.

Ez teljesült is, hiszen szorgos segítők segítségével sikerült a lángostésztát 3 méter átmérőjűre nyújtaniuk, mellyel új rekord született. Az óriás lángos tésztájának elkészítéséhez összesen 15 kg lisztet, 0,75 kg élesztőt, 3 kg burgonyát, 7 liter vizet és 0,4 kg sót használtak fel a készítők. A rekord méretű nyers lángos tésztát végül egy 50 cm mély, 350 cm átmérőjű, külön a kísérletre legyártott hatalmas sütőedénybe emelték, mely 1200 liter forró Vénusz olajjal volt megtöltve. Bár a tészta a fordítás következtében nem sült ki egyben, a kinyújtott nyers lángostészta megdöntötte a 250 cm-es eddigi rekordot.

Ezt követően a lelkes lángossütő csapat egy következő kísérletbe fogott, méghozzá a legtöbb egy sütőedényben, egy időben sült lángos rekordjának felállításába. Sok-sok apró tészta gombóc sorakozott fel a hatalmas sütőedény mellett, végül 115 darab lángos sült ki együtt, egy időben szép aranybarnára a forró olajban. Ezzel egy eddigi példátlan rekordot állított fel a Vénusz és csapata, mellyel magasra tette a mércét.

A lángos elkészítésében a 2008-as rekord felállítói voltak a Vénusz segítségére, akik nagy rutinnal fogtak neki a megvalósításnak. A stábnak egy egész szurkolói csipet-csapat szorított, ugyanis a lángos-rekordkísérletnek a Vénusz Naptábor adott otthont, ahol 90 diák tölthetett el élményekben gazdag napokat a Vénusz jóvoltából. A rengeteg lángost nagy örömmel fogadta a zánkai gyermektábor összes lakója, melyet jóízűen falatoztak el a rekordok hitelesítését követően.

„A lángos évek óta a Vénusz szívügye, hiszen a megbízható minőségű napraforgó étolaj elengedhetetlen hozzávalója egy igazán finom lángos elkészítésének. Ezért is indítottuk idén másodszor is útjára a Lángos voks versenyt, mely során a Vénusz kedvenc magyarországi, Tisza-tavi illetve balatoni lángosozóit keressük. Ha pedig finom lángosról van szó, akkor abból minél több, annál jobb – csak győzze az ember étvággyal. Nagyon örülünk, hogy sikerült megdöntenünk a legnagyobbra nyújtott nyers lángostészta rekordját, valamint, hogy egy teljesen új lángos rekordot is sikerült felállítanunk. Az egész napi segítségért külön nagy köszönetet szeretnénk mondani Budai Jánosnak és az egész lángossütő csapatnak”– mondta Frikton Ildikó, a Vénusz márkamenedzsere.

Címkék: balaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.