Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2022. December 03. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Két halálos tűzeset történt péntekről szombatra virradóra

Két halálos tűzeset történt péntekről szombatra virradóra

Péntek éjszaka Vas megyében, szombat reggel Békés megyében történt halálos tűzeset - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.

Mukics Dániel közlése szerint a Vas megyei Horvátzsidányban péntek késő este vonultak ki a tűzoltók egy Kőszegi utcai családi házhoz, amelynek egyik szobájában holttestet találtak. A házban öntöttvas kályhával fűtöttek, annak füstcsöve az illesztéseknél több helyen is eresztett. Feltehetően ez vezetett a tragédiához.

A Békés megyei tűzesetről szombat reggel érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. Dombegyházán, a Mezőfi utcában főzés közben keletkezett tűz egy családi ház konyhájában. A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz. Feltehetően az áldozat ruhája gyulladt meg főzés közben és ez vezetett tragédiához. A konyhában más nem gyulladt meg - írta a szóvivő.

A katasztrófavédelem mindkét eset kapcsán tűzvizsgálatot indít - áll a közleményben.

Fotó: Katasztrófavédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).