Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Április 26. 17:04, szombat | Helyi
Forrás: sonline.hu

Irány Európa! Siófoki bronzérem a Magyar Kupában

Irány Európa! Siófoki bronzérem a Magyar Kupában

Bronzéremmel zárta a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét a Siófok, mely még csak ötödik szezonját tölti az élvonalban,

de a bajnoki bronz mellé (2012) máris egy újabb érem került a klub vitrinjébe, mely ráadásként ezzel a sikerrel visszatér a nemzetközi porondra!

Veszprém Barabás Duna Takarék KC–
Siófok KC-Galerius Fürdő 21–32 (10–13)
Kis klub, nagy sikerek mondhatják Siófokon, ahol Magyar Kupa éremmel gazdagodott a Golovin edző vezette Siófok KC-Galerius Fürdő. A dabasi négyes tornán – Orbán nélkül – egy vállalható verséggel kezdtek Léránték, akik másnap aztán esélyt sem hagyva magabiztosan verve a – szintén tartalékos – Veszprémet begyűjtötték a Magyar Kupa bronzérmet, ami 2012-ben még nem sikerült...

A balatoniak esélyt sem hagytak a veszprémieknek, hisz huszonkét perc után már hattal mentek. Az első félidőben Erdősi ellenállhatatlan volt, kilenc gólig jutott, Pastrovics pedig ehhez hozzátett tíz védést a remek védőmunkának köszönhetően, vagyis egyértelmű volt a siófoki fölény. Háromnál közelebb nem is jutottak Róth Kálmán tanítványai, ám hat perccel a szünet után máris visszaállít a hatgólos balatoni vezetés! Innentől pedig nem volt megállás...

Pastrovics mellett Futaki is remekelt, az előbbi tizennégy védéssel zárt, míg utóbbi hárommal közte egy hetes védéssel. A kapusteljesítmény pedig biztonságot adott az együttesnek, mely a hajrában szinte szárnyalt, Erdősi egymaga tizenhárom gólig jutott.

Golovin edző természetesen elégedetten nyilatkozott a meccs után, ám mint mondta – bronz ide vagy oda – hétfő délután edzés, ugyanis a bajnokságból hátralévő három meccsen mindent meg kell tenni azért, hogy győztesen hagyják el a pályát. Ebből is látszik miért is lett ötödik az alapszakaszban az együttes és nyert Magyar Kupa bronzérmet...

Minden estre Golovin edző és együttese magasra rakta azt a bizonyos lécet, hisz a következő szezonban a bajnokság és a kupa mellett a nemzetközi kupában is helyt kell állni, reméljük ehhez megfelelő keretet sikerült majd összeállítania! Minden esetre Siófok ezzel a kupa bronzzal visszakerült Európa kézilabda térképére.

Dabas, OBO Aréna, 700 néző: Vezette: B. Pech, Végvölgyi.
Veszprém Barabás Duna Takarék KC: Szemerey – Hajtai 6(1), Tóth G. 6(3), Takács B. 2, Kurucz 4, Horváth D. 2, Pelczéder. Csere: Pásztor (kapus), Kokas, Gulyás 1, Kiskartali. Edző: Róth Kálmán.
Siófok KC-Galerius Fürdő: Pastrovics – Lukács 2, Németh, Szamoránsky A. 1, Dajka 3, Léránt 5(3), Erdősi 13. Csere: Futaki (kapus), Deáki 1, Szalai 4, Szabadfi 2, Termány 1(1). Edző: Golovin Vlagyimir.
Hétméteresek: 5/4 (3/3), illetve 4/4(1/1)
Kiállítások: 10(2), illetve 10(6) perc.
Piros lap: Horváth D. 56.perc.

Címkék: siófok kc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.