Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Február 05. 21:28, szerda | Helyi
Forrás: sonline.hu

Influenza: jobb a helyzet Somogyban, mint tavaly

Influenza: jobb a helyzet Somogyban, mint tavaly

Somogyban mérsékelt ütemben növekszik az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma: a múlt héten még mindig csak a járványküszöb harmadánál járt a megbetegedések becsült száma.

Országosan már nem ilyen kedvező a helyzet, az 5. heti adatok már megközelítették a járványos halmozódást. Ezt a határt a következő napokban szinte bizonyosan átlépi az orvoshoz fordulók száma, amivel elkezdődik az influenzajárvány általában másfél-két hónapos időszaka. Tavaly az 5., tavaly előtt a 6. héten lépte át a járványküszöböt az új betegek száma.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) tájékoztatása szerint a múlt héten Szabolcs (214), Pest (223) és Fejér (240) megyében volt a legtöbb orvoshoz fordulás, Borsod (50), Somogy (49) és Csongrád (31) megyében pedig a legkevesebb. Influenzaszerű megbetegedések halmozódását négy intézmény szenvedte el: egy bölcsödét (Győr-Moson-Sopron), két óvoda (Fejér megye) és egy általános iskola (Hajdú-Bihar). A betegek negyede gyermek, 40 százaléka 15-34 éves volt, a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott 27 százalék, és 60 éven felüli csak majdnem minden 10. beteg volt.

Megyénkben a járványügyi helyzet a tavalyi szezon hasonló időszakában tapasztaltaknál kedvezőbb, közösségi halmozódást sem regisztráltak, tájékoztatott a somogyi népegészségügyi szervezet. A vírust területünkön még nem mutatták ki. Az előző heti adatokhoz képest kifejezetten Nagyatád és Siófok járás területén emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A leginkább érintettek a 15-24 évesek voltak. A veszélyeztettek számára még mindig érdemes és ajánlott az influenza elleni védőoltás felvétele a háziorvosoknál.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.