Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 02. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Feljelentésre buzdítja az átverés áldozatául esett időseket a rendőrség

Feljelentésre buzdítja az átverés áldozatául esett időseket a rendőrség

A rendőrség arra buzdítja az idős embereket, jelentsék fel az őket különböző módszerekkel átverő csalókat, mert így tudnak hatékonyan fellépni ellenük

- mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatóságának alezredese szombaton az M1 aktuális csatornán abból az alkalomból, hogy az ORFK kampányt indít az idős emberek biztonságáért.

Németh Ágnes hozzátette, sokan szégyellik, hogy átverés, csalás áldozatai lettek, ezért nem tesznek feljelentést.

Elmondta, a pénzváltás, egy hamis, nagy címletű bankjegy kisebb címletre cseréltetése nem új módszer. Még mindig élnek a csalók az "unokázással" is, amikor akár éjjel hívják fel az idős embert azzal, hogy bajba került a gyermeke vagy unokája, és a telefonálót kérte meg, menjen segítségért. Ekkor mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot valakivel a családból, felhívni a gyermeket, unokát, hogy ellenőrizzék, tényleg bajba került-e.

Kitért arra, hogy mindig igazoltatni kell a magukat például népszámlálónak kiadó embereket, akik semmilyen esetben nem kérhetnek pénzt vagy számlaszámot.

Az alezredes azt ajánlotta, hogy probléma esetén azonnal hívják a 107-es vagy 112-es számot.

Címkék: feljelentés, trükkös

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.