Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Augusztus 19. 11:43, hétfő | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Ez vár a Balatonnál: telt ház, dugók, programbőség

Ez vár a Balatonnál: telt ház, dugók, programbőség

Torlódás az autópályán, dugók a hetvenes főúton itt is, ott is a déli parton, telt ház a szállodákban, panziókban és a fizetővendéglátóknál – akár a régi szép időkben.

Csúcsra jár a Balaton és nem csak turistából láttunk régen ennyit, a hosszú hétvége programbősége okán sem győzi kapkodni a fejét az ember...

Zamárdinál tömött vonatokról szálltak le a fiatalok vasárnap, hogy a Nagyon Balaton háromnapos zenei programjának helyszíne, a strand felé vegyék az irányt; sokaknak nyilván ismerős a terep, a Balaton Soundot is ott tartják. Siófok szélén „Haus frei” és „Szoba kiadó” táblácskák mellett üldögélő idős urakat láttunk, vagyis minden szállás azért mégsem telt meg. Az Erkel Ferenc utcában egy hölgy csak úgy kiállt a háza elé és laza kézmozdulattal terelte (volna) befelé azt az autót, amelyikről úgy sejtette, hogy akár szobát kereső is lehet – arra azért kíváncsi volnánk, mennyire sikeres a vendégfogásnak ez a formája...

A balesetektől terhelt M7-es „Siófok centrum”-lehajtójától dupla az autósor a városközpontba vezető úton már vasárnap déltájt – csúcson a balatoni nyár, mi lesz itt még keddig, és mi lesz, ha valóban betör az ígért, lehűlést hozó front, éppen huszadikán?

Éjszaka is járnak a balatoni hajók

Éjszaka is járnak a balatoni hajók, persze csak most, a hosszú hétvégén. A Nagyon Balaton különböző programjaira viszik délről északra és vissza az utasokat. Vasárnap Siófokról Alsóörsre indultak hajók, az LG T-koncertet célba véve. Kedden Balatonboglár és Révfülöp között közlekednek sötétedés után is, az északi parti településen ugyanis Boban Markovic és legendás szerb trombitazenekara fújja.

A hosszú hétvégén új szolgáltatást is indított a Balatoni Hajózási Zrt. Ingyenesen letölthető, hangos idegenvezetést tervez a forgalmasabb hajóállomásain és menetrendszerinti személyhajójáratain. Próbaként a siófoki kikötőben tölthető le a Siófok- Balatonfüred hajóútvonalra vonatkozó idegenvezetés, melynek keretében az utasok megismerkedhetnek a társaság történetével, szolgáltatásaival, a siófoki mólóval, a Balaton kialakulásával, a környék látnivalóival magyar és angol nyelven.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára