Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Február 21. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Európa felé tartunk, de kell még néhány próbafúrás

Európa felé tartunk, de kell még néhány próbafúrás

Siófokon abban bíznak, hogy az idén tavasszal nemcsak próbafúrás lesz a kórháznál, hanem végre az építkezés is folytatódhat.

Európa felé tartunk – reagált Inczeffy István, a siófoki kórház főigazgatója arra a hírre, hogy a marcali kórházban sürgősségi osztályt alakítanak ki és helikopter-leszállópályát is terveznek. Ez nem jelenti azt – tudtuk meg a siófoki főigazgatótól –, hogy a Balaton fővárosában ne létesülhetne hasonló, helikopter-leszállós ellátó. Mint ismert, több mint egy éve áll a több milliárd forintos siófoki fejlesztés: egyebek között új sürgősségi osztály építése szakadt félbe akkor, amikor statikai vizsgálatok elvégzése vált szükségessé az új épületnél.
– A siófoki és marcali fejlesztések azt is jelentik, hogy az M7-es autópálya közelében egészen a fővárostól a határig a nyugati országokhoz hasonló sürgősségi ellátórendszer alakulhat ki – vélekedett Inczeffy István. – A marcali építkezés tehát örvendetes, a mi elképzeléseinket nem befolyásolja, ahhoz inkább jól illeszkedik.

Már csak az a kérdés, mikor folytatódhat az uniós támogatású siófoki beruházás. Továbbra sem zárult le a közbeszerzési eljárás a próbafúrások elvégzésére, de Siófokon abban bíznak, hogy a tavasszal nemcsak ez történik meg, hanem az építkezés is folytatódhat.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára