Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 09. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

EU-csúcs: több pénz juthat felzárkóztatásra

EU-csúcs: több pénz juthat felzárkóztatásra

A novemberi javaslatokhoz képest összességében több mint négymilliárd euróval több juthat kohéziós támogatásokra aszerint az új uniós keret-költségvetési tervezet szerint, amely péntek hajnalban került az Európai Unió állam- és kormányfői elé. A javaslat Magyarország legelmaradottabb térségei esetében 85 százalékban maximálná az uniós finanszírozás arányát a támogatott projektekben

Az MTI birtokába jutott dokumentum a novemberi rendkívüli csúcson javasolt 320,1 milliárd euró helyett most 324,7 milliárd eurót fordítana felzárkóztatásra. Emellett az úgynevezett kifizetési plafon is némileg magasabb a tavaly tervezettnél.

A javaslat - amely még korántsem a végleges dokumentum - Magyarország legelmaradottabb térségei esetében 75 helyett 85 százalékban maximálná az uniós finanszírozás arányát a támogatott projektekben, ami összességében csökkentené a magyar költségvetésre háruló terheket.

Emellett a javaslat a hat magyarországi felzárkózó régió számára külön 1,4 milliárd eurót is előirányoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).