Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 08. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Ellepték a turisták a Balatont, nőtt a forgalom az előszezonban

Ellepték a turisták a Balatont, nőtt a forgalom az előszezonban

A balatoni komp forgalma 2,4 százalékkal, a személyhajók forgalma 5,4 százalékkal nőtt az előszezonban a tavalyihoz képest, és a Balaton legnagyobb településén, Siófokon emelkedett a vendégéjszakák száma is.

Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek arról számolt be, hogy június első felében még a tavalyinál gyengébb forgalmat mutattak a hajózási adatok, de június második felében kedvező fordulat történt.

Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke arról tájékoztatott: Siófok mintegy 1500 magán- és kereskedelmi szállásadója – köztük hét négycsillagos szálloda – május végéig 108 206 vendégéjszakát regisztrált. Ez 9,5 százalékos növekedés a korábbi év hasonló időszakához képest.

Érdekesség, hogy ezen belül az idegenforgalmiadó-köteles vendégéjszakák száma 5,4 százalékkal, míg a 18 év alattiakat és 65 év felettieket érintő adómentes vendégéjszakák száma 27 százalékkal emelkedett.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.