Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2023. Március 01. 09:07, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Életveszélyes előzés a 710-esen - Videó

Életveszélyes előzés a 710-esen - Videó

A videófelvétel alapján emeltek vádat a szabálytalan sofőr ellen.

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 29 éves férfival szemben, aki 2022 októberében szabálytalanul, másokat veszélyeztetve előzött a Balatonakarattyát, Balatonkenesét és Balatonfűzfőt északról elkerülő főúton.

A vádirat szerint a sofőr a reggeli órákban személygépkocsival közlekedett a 710-es főúton, amikor irányjelző használata nélkül és nem törődve a szemből érkező személyautóval, az előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett.

A vádlott bár látta a szemközti sávban közeledő járművet, az előzést nem szakította meg, s annak ellenére, hogy az előzött tehergépkocsi vezetője segítőkészen az út szélére húzódott, a férfi még inkább áttért a szemközti sávba.

A szembejövő jármű sofőrje fékezett, és a baleset elkerülése érdekében hirtelen az útpadkára kormányozta a járművét, majd a mögötte haladó másik járműnek is le kellett húzódnia a murvás részre. Végül mindegyik gépkocsi baleset nélkül folytatni tudta az útját, ám az elkövető a szabálytalan előzéssel mások életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket