Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Augusztus 18. 08:03, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elege lett és tört-zúzott, aztán magára hívta a rendőrséget

Elege lett és tört-zúzott, aztán magára hívta a rendőrséget

Őrizetbe vettek egy 45 éves lakiteleki férfit a tiszakécskei rendőrök, aki miután rombolt, értesítette a rendőrséget. A férfinek rongálásért, garázdaságért és zaklatásért is felelnie kell.

Nem mindennapi bejelentés érkezett a Tiszakécskei Rendőrőrs egyik körzeti megbízottjának telefonjára idén július 17-én hajnalban. Egy lakiteleki férfi ugyanis arról tájékoztatta a rendőrt, hogy megrongálta a település egyik hivatalát. A férfi arról is beszámolt, hogy betörte a bejárati ajtó üvegét és az épületben több berendezési tárgyat összetört. Tettét azzal indokolta, hogy elege van a társadalmi rendszerből és az életből – közölte a rendőrség.

Amikor az egyenruhások a helyszínre értek látták, hogy valóban megrongálta valaki az épületet és a kár több mint fél millió forintra rúg. Habár a bejelentő elfelejtett bemutatkozni, a rendőrök – korábbi intézkedésekből kifolyólag – mégis sejtették a férfi személyazonosságát és a lakására vonultak. Ezután előállították a 45 éves lakiteleki rongálót, aki nem tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsított zavartan viselkedett, ezért kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai további vizsgálatokra. A lakásán végzett kutatás alkalmával gumilövedékes fegyvert, gumilövedéket és riasztótöltényt foglaltak le az egyenruhások.

A nyomozás során kiderült, hogy egy másik rongálás, garázdaság és többrendbeli zaklatás is a számlájára írható. A gyanúsítottat a rendőrök kedden őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben