Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Július 04. 08:44, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Egy Balaton-parti település, ahol megszűnt a bűnözés

Egy Balaton-parti település, ahol megszűnt a bűnözés

A rendőrségtől kapott személyautót kedden a balatonszárszói polgárőrség. Ahogyan megírtuk, bűnmegelőzési modellprogram helyszíne a tóparti község, ahol tavaly augusztus óta gyakorlatilag nem történt bűncselekmény.

– Kamerák felszerelésével kezdődött a projekt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács segítségével – mondta Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester. – A tíz térfigyelőt a forgalmas központi helyekre és a falut átszelő utak mentén helyeztük el, s már a környékbeli települések is sorra szerelik föl a hasonló kamerákat. Ezernyolcszáz nyaralóingatlan van Balatonszárszó nagy területén, kétszer annyi, mint az állandó lakosok ingatlanainak a száma. Nagyon fontos számunkra, hogy az ide érkezők biztonságban érezhessék magukat. Az idei szezonban először járják a strandokat, a partközeli utcákat a balatoni rendőrségi bűnmegelőzési tábor résztvevői, de más újdonsággal is szolgálunk: egyre többen jönnek biciklivel, ezért őrzött kerékpárparkolót alakítottunk ki a strand mellett.

A polgármester szerint jelentős segítség az igen aktív helyi polgárőr szervezetnek, hogy mostantól immár két autóval járőrözhetnek Balatonszárszó utcáin.

Öt új tisztet köszöntöttek

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon köszöntötte Piros Attila rendőrfőkapitány a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett tiszteket. A rendőrtisztek a főkapitányságon, valamint a megye rendőrkapitányságain kezdik meg szolgálatukat rendészeti és bűnügyi szakterületen.

Megérkezett az erősítés a Balatonhoz

Megérkeztek a Készenléti Rendőrség munkatársai a Balatonhoz. 56-an érkeztek gyalogos, kerékpáros és autós szolgálatra, négyen lovas, valamint szintén négyen kiliti reptérre, helikopteres szolgálatra.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.