Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 17. 22:04, péntek | Helyi
Forrás: http://mti.hu

Dübörög a turizmus Siófokon

Dübörög a turizmus Siófokon

A siófoki szálláshelyeken az idei év első negyedében 15 százalékkal több, közel 44 ezer vendégéjszakát regisztráltak a tavalyi évhez képest -

közölte Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke az MTI érdeklődésére pénteken.

A szakember szerint az eddig rendelkezésre álló statisztikák alapján az előszezon a kedvezőtlen időjárás ellenére is rendkívül biztató. Markánsan jobb volt a januári és a februári hónap, s a gyenge március ellenére is kiugróan magas növekedést értek el a vendégéjszakák számában. Tavaly az első három hónapban 38 ezer vendégéjszakát regisztráltak a siófoki szálláshelyeken.
Véleménye szerint az eredmény jól mutatja a komplex turisztikai fejlesztések eredményességét: három nagy tóparti településen - Balatonfüreden, Siófokon és Keszthelyen - zárult le városközpont-rehabilitáció. A Balaton évről-évre jobb hely, és egyre több vendéglátós látja a szolgáltatások fejlesztésének fontosságát - fogalmazott Hoffmann Henrik.

A pünkösdi hosszú hétvége foglalási adatairól elmondta, hogy a hét siófoki, közel ötszáz férőhelyes négycsillagos szálloda 90 százalékos foglaltsággal, csaknem teltházzal üzemel.

A Balaton déli partján több ezer férőhellyel rendelkező háromcsillagos szállodákban és panziókban a szobák hatvan százalékát foglalták le előre. A komplex szolgáltatást nem nyújtó magánszálláshelyek kiadása az előszezonban még nehezebb, de az előzetes megrendelés nélkül elindulók még generálnak újabb foglalásokat - tette hozzá a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.