Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 28. 21:11, vasárnap | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Coulibaly vezetésével átrobogott a Loki a Siófokon

Coulibaly vezetésével átrobogott a Loki a Siófokon

Borzasztó védekezési hibákat elkövetve négy kapott góllal zárta debreceni túráját a Siófok, mely már nyolcvan másodperccel a kezdés után hátrányba került. A balatoniak 56 kapott gólnál járnak a szezonban.

Van amikor egy góllal is meccset lehet nyerni, ez nem az volt – mondta keserűen a lefújás után Horváth Károly, az FGSZ Siófok edzője. A balatoniak ugyanis hátul nagyon termékenyek voltak, ahogy a tréner fogalmazott olyan hibákat követtek el, melyek nem csak egy Siófokot, de más klubbot is padlóra küldött volna.

A balatoniak már nyolcvan másodperc után gólt kaptak, ami gyakorlatilag el is döntötte a meccset, hisz előbbiek ebben a szezonban mindössze két pontot gyűjtöttek idegenben, másrészt a debreceniek, ha otthon betaláltak, meg is nyerték a meccseiket! Az MTK, az Újpest és a Paks is úgy tudott nyerni a cívisvárosban, hogy a hálójuk érintetlen maradt. A folytatásban egy Melczer lövéssel, illetve egy Tímár fejessel veszélyeztettek Kecskésék, ám egy kabaréba illő találattal újabb gólt szereztek a komplett siófoki védelem asszisztálása mellett Kondás Elemér tanítványai.

Kétgólos hátrányban egy Nagy Tamás lövést lehetett még feljegyezni Verpecz védésével, ám ez sem okozott nagy riadalmat. A félidő végén jött a kegyelemdöfés, egy újabb hatalmas baki után, a rosszul helyezkedő Tímár pattant le Coulibaliról egy előrevágott labdánál, majd utóbbi Kurucz keze-lába mellett a kapuba lőtt. Mindezt ráadásul tíz emberrel ugyanis a jobb oldali védő Nagy Zoltán sérülés miatt már percekkel korábban elhagyta a pályát és nem cserélt helyette senkit Kondás Elemér. A hazai egyébként négyszer találták el a kaput a nyitó félidőben, abból három gól lett, egyszer pedig kapufa, bár közvetlenül utóbbi után érkezett a második piros-fehér találat. Amit gyakorlatilag kapura rúgattak a debreceniekkel Tímárék, az be is akadt….

A második félidő már kétség kívül jobban sikerült, hisz ezt döntetlenre hozták a vendégek, igaz itt is az első gólt a piros-fehérek szerezték egy bal oldali beadás után, melyet követően aztán szépen vissza is vettek a tempóból. A somogyiak egy bal oldali Nagy Tamás után szépítettek, melynél Takács csúsztatott Dajic elé, aki kapufára rúgta ugyan a labdát, ám onnan Verpecze, majd a hálóba pattant. A folytatásban akadt olyan periódus, amikor nagy fölényben játszott a Siófok, sőt Menyhárt újabb gólt is lőhettek volna, ám labdáját Mészáros becsúszva szögletre mentette. Nagy kár, hogy mindez már háromgólos hátrányban történt… A végén még megszórhatták volna a vendégeket a házigazdák, ám Tímár Kulcsár emelését a gólvonalon mentette, majd szintén az utóbbi támadó lőtt kapufát közvetlenül a lefújás előtt.

– A második félidei játékkal sem, de az abban mutatott hozzáállással már elégedett vagyok – mondta Horváth Károly, aki ezúttal századik alkalommal dirigálta a balatoni együttest, melynek szakmai irányítását 2010 januárjában vette át.

DVSC-TEVA - FGSZ Siófok 4-1 (3-0)Debrecen, Oláh Gábor utcai Stadion, 3000 néző. Vezette: Bognár T.

DVSC-TEVA: Verpecz - Nagy Z. (Simac a szünetben), Máté P., Mészáros N., Korhut - Czvitkovics, Ramos, Bouadla, Ferenczi (Kulcsár 63.p.) - Sidibe (Dombi 75.p.), Coulibaly
Vezetőedző: Kondás Elemér.

FGSZ Siófok: Kurucz - Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fodor (Nyári a szünetben) - Pál Sz. (Menyhárt 57.p.), Kecskés, Gál A., Nagy T. (Kiss M. 81.p.) - Melczer - Dajic
Szakmai igazgató: Horváth Károly.

Gólszerzők: Sidibe (2.p.), Coulibaly (24.p., 44.p., 53.p.) illetve Dajic (62.p.)

Címkék: foci, football, siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.