Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. November 01. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Borúsabb, esősebb lesz az időjárás november első napjaiban

Borúsabb, esősebb lesz az időjárás november első napjaiban

Mindenszentek napján még többfelé kisüt a nap, de a hét további részében borúsabb, esősebb, szelesebb időjárás várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

November elsején, hétfőn a ködfoltok feloszlása után a Dunától keletre, főként a Tiszántúlon még több órára kisüt a nap, máshol változóan felhős idő várható. Délután főleg az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Éjjel a frontrendszer összefüggőbb csapadékzónája egyre keletebbre húzódik. Elsősorban a Dunántúlon helyenként jelentős mennyiség eshet. Az Észak-Dunántúltól a Dél-Alföldig tartó sávban élénk, a Kisalföldön erős széllölések is lehetnek. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb, a szelesebb tájakon pedig enyhébb lehet az idő. Napközben 12-18 fokig melegszik a levegő.

Kedden országszerte várható eső, zápor (több helyen jelentős mennyiség hullhat). Nyugaton várható a legtöbb, kiadós mennyiségű csapadék, északkelet felé haladva egyre kevesebb. Az összefüggőbb csapadékzóna napközben gyengülve északkelet felé helyeződik, este elhagyja az országot. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és 10, a csúcsérték 6 és 16 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerdára virradóra köd képződhet. A nap első felében változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, majd megnövekszik a felhőzet, országszerte beborul az ég. Késő délutántól, estétől egyre több helyen eleredhet az eső, záporeső. A szél megélénkülhet, északnyugaton egy-egy erős lökés sem kizárt. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a maximumhőmérséklet 10 és 19 fok között valószínű.

Csütörtökön országszerte várható eső, zápor, helyenként zivatar is. Több helyen jelentős mennyiségű eső is hullhat. Erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A hajnali 6-14 fokról 9-22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, keleten lesz melegebb, északnyugaton hűvösebb az idő.

Pénteken eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben északnyugat felől egyre nagyobb területen csökkenhet a felhőzet, arrafelé a nap is kisüthet. Elszórtan - nagyobb eséllyel keleten, délkeleten - eső, zápor is várható. A minimumok 4 és 14 fok között alakulnak, keleten a magasabb, északnyugaton az alacsonyabb értékekkel. Délután 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szombaton eleinte a déli és a keleti országrészben még több lehet a felhő, és kisebb eső, zápor előfordulhat, majd arrafelé is csökkenhet a felhőzet. Máshol többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban plusz 1 és 10, napközben 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos idő ígérkezik. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a maximumhőmérséklet általában 9 és 14 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: ősz, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben