Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 17. 09:19, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Bomba Budán - Forgalomkorlátozások várhatók az I. kerületben

Bomba Budán - Forgalomkorlátozások várhatók az I. kerületben

Több busz és villamos forgalmát is korlátozhatják szerdán reggel a főváros I. kerületében, ahol kedden egy 50 kilogrammos, második világháborús légibombát találtak - tájékoztatta a BKK fődiszpécsere az MTI-t.

A közlekedési társaság, a tűzszerészek és a rendőrség képviselői szerda reggel egyeztetnek a szükséges korlátozásokról, amely a 16-os és 86-os buszok, valamint a 19-es és 41-es villamosok forgalmát érintheti - tette hozzá a fődiszpécser.
Az I. kerületi Pala utcában találták a II. világháborús bombát, emiatt szerda reggel mintegy 80 házból kell elhagyniuk otthonukat a lakóknak, továbbá két szállodát, a Francia Intézetet és egy művelődési házat is kiürítenek - közölte Várkonyi Melinda, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztje kedd este az MTI-vel.
A főhadnagy ismertette: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség munkatársai szerda reggel 8 órakor kezdik meg az épületek kiürítését, mivel nem lehet megállapítani, hogy a légibombában van-e gyújtószerkezet.
A második világháborús bombát kertépítési munkálatok közben találtak a Pala utca 8. szám alatti, 11 lakásos társasház udvarán, az éjszaka folyamán a rendőrség biztosította a helyszínt.
A kedd esti tájékoztatás szerint a kiürítés a Clark Ádám tér-Bem rakpart-Corvin tér-várfal által határolt területet érinti, mintegy 80 házat, összesen 1500-1600 embert az előzetes becslések szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során