Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Augusztus 22. 08:38, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Balaton: íme, így értékeltek a strandolók

Balaton: íme, így értékeltek a strandolók

A leggyengébb osztályzatot most is a mosdók, illemhelyek állapota és a parkolási lehetőségek kapták a balatoni strandokon.

Az idén is az északi partiak nyerték a szabad- és fizetős strandok versenyét: a balatontipp.hu szavazása alapján az alsóörsi, a balatonfüredi, a balatongyöröki és a gyenesdiási fért a legjobb kategóriába 2014 nyarán. Az első kilencbe három déli parti strand került be, a balatonföldvári, a balatonlellei és a zamárdi. Érdekesség: a 2009 óta tartó strandosztályozó szavazás során az első évben fért csak be a legmagasabbra értékeltek közé déli parti, akkor kettő is, a boglári és a szemesi.

Az értékelést maguk a strandolók végezték el azzal, hogy az általuk ismert strandot tíz kategóriában minősítették. Az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan 1-5-ig terjedő érdemjeggyel rögzítették véleményüket a víz és a meder állapotáról, a parti rész gondozottságáról, az illemhelyek, zuhanyzók, öltözők állapotáról, az úszási feltételekről, a gyerekek játék- és pancsolási lehetőségeiről, a sportolási lehetőségekről, a vendéglátói, kereskedelmi és más szolgáltatások bőségéről, színvonaláról, a parkolási lehetőségekről, a strandon dolgozók viselkedéséről, végül meghatározták, hogy szerintük az adott strandon a belépődíjak, szolgáltatások, büfék árai mennyire felelnek meg a kapott színvonalnak. Az idén a tavalyinál valamivel kevesebb, 3231 olyan személy kapcsolódott be a balatontipp.hu szavazásába, aki megadta saját adatait is, hogy ezzel kizárják egy-egy strand esetében a többszörös értékelést.

A mintegy száz nyilvánosan működő balatoni strandból 58 kapott osztályzatot, 23 strandot értékeltek 35-nél többen úgy, hogy mind a tíz kategóriában leosztályozták. Ez alapján 23 strandról tudtak teljes bizonyítványt kiállítani, 2189 személy osztályzata alapján. A 23 értékelt strand közül 17 fizetős. Az összegzés: a balatoni strandok átlagos megítélése a múlt évihez hasonlóan alakult a 4,5-es átlagjeggyel. Most is nagyon jó értékelést kapott a parti részek gondozottsága, pedig az időjárás ezúttal alaposan próbára tette a fenntartókat. A gyerekeknek biztosított játéklehetőségek kapták a legmagasabb átlagot, javult a sportolási feltételek megítélése, sőt az ár-érték arány is. A leggyengébb osztályzatot most is a mosdók, illemhelyek állapota és a parkolási lehetőségek kapták.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.