Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 14. 09:06, csütörtök | Helyi
Forrás: sonline.hu

Bajban háborgó a Balatonban: az északi partra indultak az úszók

Bajban háborgó a Balatonban: az északi partra indultak az úszók

Bajbajutott úszókat és két kajakost mentettek ki a tóból a balatoni vízirendőrök, munkájukat a légirendészet helikopterei segítették.

– A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére bejelentés érkezett, mely szerint egy zamárdi kemping előtti vízterületen két személy úszott az északi part irányába – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – Az idegenforgalmi szezonban a Balaton-partján szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség Légirendészetének pilótái helikopterrel, a siófoki vízirendőrök pedig szolgálati kisgéphajóval azonnal az úszók keresésére indultak. Az egyenruhások a levegőből rövid időn belül a parttól mintegy 400 méterre – kimerült állapotban – megtalálták a két 16 éves külföldi fiút, akik az északi part irányába tartottak. A fiúkat a vízirendőrök a szolgálati kisgéphajóba emelték, és mindkettőjüket épségben a kemping előtti sekély vízre vitték.

– A siófok vízirendőrök Balatonszéplak-felső előtti vízterületre vonultak, mert bejelentés érkezett, hogy – az elsőfokú viharjelzés ideje alatt – a parttól körülbelül 3000 méterre két személy evezett egy-egy kajakkal az északi part irányába – közölte az SMRFK. – Közben a Készenléti Rendőrség pilótái helikopterrel a kajakosok keresését megkezdték. Rövid időn belül a levegőből a siófoki Újhelyi strand előtti vízterületen megtalálták a két személyt, akiknek pontos tartózkodási helyét a vízirendőröknek jelezték. Az egyenruhások a 45 éves budapesti apát és 16 éves fiát szolgálati kisgéphajójukkal a part közelébe kísérték. A fiút figyelmeztetésben részesítették, édesapjával szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek