Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Augusztus 17. 09:49, szerda | Kék hírek
Forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ijedtség okozta a bajt

Az ijedtség okozta a bajt

Felelőtlenül, ijedtségében eldobta a nála lévő már begyújtott fáklyát egy nyaraló tetőcsatornájába a drezdai fiatalember.

* Felelőtlenül, ijedtségében eldobta a nála lévő már begyújtott fáklyát egy nyaraló tetőcsatornájába az a drezdai fiatalember, akit a helyszínre érkező járőrök elfogtak és a Siófoki Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki garázdaság vétsége miatt. A 23 éves férfi barátaival hazafelé sétált egy buliból, mikor úgy gondolta viccből begyújtja a zsebében lévő görögtűz szerű fáklyát, amit egy ideig a kezében tartott, azonban a közeledő rendőröket meglátva ijedtségében eldobott. A füstülő és égő termék egy nyaraló ereszcsatornájában esett, mire a fiatalember és barátai rögvest becsöngettek a nyaralóba, felkeltették a német tulajdonost, hogy azonnal oltani kell, mert begyulladhat a tető. A tüzet sikerült eloltani, ami a tulajdonos szerint nem okozott kárt. A fiatalember megbánta tettét, elmondása szerint ő is nagyon megijedt volna, ha az ő háza ég.

* Eltűnt 12 éves kislányról kapott bejelentést a Siófoki Rendőrkapitányság augusztus 15-én az esti órákban, aki Zamárdiban a Jegenye téri strandról tűnt el, ahol egy gyermekcsoporttal volt. A kislány megtalálása érdekében minden a területen szolgálatot ellátó szárazföldi rendőri erő (12 rendőri egység) és a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányság mozgósításra került, melynek során rövid időn belül sikerült kizárni annak lehetőségét, hogy a gyermek a vízben tűnt el. A kislányra végül Szántódon egy Hotel előtt figyeltek fel, és egy budapesti férfi tett bejelentést az esti órákban fürdőruhában egyedül az utcán tartózkodó gyermekről.
A bejelentést követően a járőrök visszaszállították a gyermeket a csoporthoz, ahonnan eltűnt. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is köszönetet mond mind a bejelentőnek, továbbá mindazon magánszemélyeknek, polgárőröknek, és a vízimentőknek akik segítséget nyújtottak a kislány keresésében.

* Két vitorlás csónakot, és a rajtuk tartózkodókat is menteniük kellett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak, akik augusztus 15-én az esti órákban Bélatelep illetve Zamárdi előtti vízterületen kerültek bajba. Mindkét esetben a II. fokú viharjelzés idején leállt szél okozta a problémát a hajósok számára, akik a parttól 1-1.5 kilométerre voltak és nem tudtak saját erőből partra jutni. A mentések során mind a csónakokat, mind a rajtuk tartózkodókat biztonságba helyezték a vízirendészet szakemberei.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.