Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Október 15. 07:00, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy 2022 legyen az ifjúság európai éve

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy 2022 legyen az ifjúság európai éve

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy 2022-t nyilvánítsák az ifjúság európai évévé - erről tájékoztatott az uniós bizottság csütörtökön.

A brüsszeli testület hangsúlyozta: Európa számára fontos, hogy a fiatalok jövőképpel rendelkezzenek, illetve kellő szerepvállalásra és részvételre törekedjenek. Európának lehetőségeket kell biztosítania a fiatalok számára a környezetbarátabb, digitálisabb és befogadóbb világban való boldogulásra - írták.

A közlemény Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét idézte, aki azt mondta, a koronavírus okozta világjárvány számos lehetőségtől, egyebek mellett attól fosztotta meg a fiatalokat, hogy új emberekkel találkozzanak, új barátokat szerezzenek, illetve új kultúrákat ismerjenek meg és fedezzenek fel.

"Szeretnénk, ha politikai döntéshozatalunk és politikai prioritásaink középpontjában a fiatalok állnának. Készek vagyunk meghallgatni őket, és együtt akarunk dolgozni velük az Európai Unió jövőjének alakításán" - fogalmazott.

Az Európai Unió erősebbé válik azáltal, ha felkarolja a fiatalok törekvéseit, ha megalapozott értékekkel rendelkezik és bátran cselekszik - tette hozzá von der Leyen.

A bizottság javaslatát az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa is megvitatja, ezek során figyelembe veszik az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság és a Régiók Bizottsága véleményét is. A tematikus év rendezvényei és az első tevékenységek várhatóan 2022 januárjában kezdődnek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.