Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 27. 11:56, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Máthé Zoltán

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat

Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

A díjkiosztó gálán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a gála fővédnöke elmondta, a kormány kiemelten támogatja a családokat, jövőre családtámogatásra 3500 milliárd forint, a GDP 6,2 százaléka áll rendelkezésre, ami három és félszerese a 2010. évi 960 milliárd forintnak.

Hozzátette, az anyagi támogatás kevesebbet érne, ha nem társulna hozzá a családbarát gondolkodás, mentalitás.

Köszöntőjében Novák Katalin szólt arról is, hogy a családbarát mentalitás az élet különböző területére kiterjed, köztük a vállalati szférára, a munkahelyekre. A családbarát gondolkodásnak a kisgyermeket nevelők mellett az idősebbek, a családalapítás előtt állók élethelyezetére is ki kell terjednie - tette hozzá.

Kifejtette, sokféleképpen lehet családbarát egy munkahely. A díj hosszú története is jelzi, hogy Magyarországon trendivé vált családbarát vállalatnak lenni. Ez a cím gazdaságilag is megéri a vállalatoknak, mert vonzóbbak a munkaerőpiacon, versenyelőnyt is jelenthet.

Megjegyezte, a koronavírus-járvány nyomán kiderült, hogy a magyar munkaerőpiacot rugalmassá lehet tenni.

Az idén 39 vállalat kapott családbarát címet, közülük hárman fődíjat, öten különdíjat érdemeltek ki.



A kisvállalati kategória fődíjasa lett a Devmads Kft. A méltatás szerint az informatikai cégnél a családi kötelékek erősítésére a törvényes évi szabadságon felül születésnapon és karácsony előtt ajándékszabadságot kap minden kolléga. A munkahely rugalmassága nemcsak a munkaszervezésre igaz, az iroda kialakításánál szempont volt, hogy a gyerekek egy-egy napot együtt tölthessenek a kollégákkal. Az év során ötször tartanak családos eseményeket. Rendszeresen mérik a kollégák elégedettségét, kikérik véleményüket. A Covid védekezésben is a fizikai és mentális odafigyelés széles skálájával támogatják a kollégákat.

A középvállalati kategória fődíjasa a VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. Ismertették, hogy a magyar tulajdoni hátterű 103 fős építőipari vállalkozás a gyermekek születését munkaidő-kedvezménnyel támogatja. Példaértékű a magas színvonalú Balaton parti céges nyaraló a munkatársak számára. Gyermekbarát irodai légkörben a gyermekeket bármikor fogadják. A vállalat egy munkavállalónál egy örökbefogadást is nagyvonalúan és empatikus módon támogatott. Számos helyi civil szervezetet és alapítványt támogatnak.



A nagyvállalati kategória fődíjasa a Praktiker Kft. Az 1645 fős magyar nagyvállalat már többször elnyerte a családbarát vállalat címet, fejlődésüket és elkötelezettségüket a zsűri már ismerte. "Számíthatsz Ránk!" programjuk fókuszában a kollégák és családjuk áll, jogi, pénzügyi, pszichológiai, egészségügyi tanácsadást nyújtanak számukra.

Az irodai munkatársaknak nagyfokú rugalmasságot, a fizikai dolgozóknak jelenléti bónuszt adtak a pandémiás helyzet kitörése óta. A gyors és direkt kommunikáció érdekében PrakTEAM néven applikációt vezettek be. A cég különböző helyzetekre adott válaszait és korábbi pályázatait látva olyan szervezet, ahol a legrosszabb helyzetből is rendre valami a kollégák és családjaik számára pozitív cselekvés következik - hangzott el a méltatásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni