Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 04. 07:00, szerda | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

A határok védelmét sürgette az olasz külügyminiszter

A határok védelmét sürgette az olasz külügyminiszter

Konkrét veszélynek nevezte az illegális bevándorlást, és kötelességnek nevezte az országhatárok védelmét Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom kormánypárt politikusa kedden, a bécsi merénylet után.

A nyitott kikötők politikáját gyakorló római kormány vezető politikusa "a társadalmunkat gyűlölő bestiáknak" nevezte a nizzai és bécsi merényletek elkövetőit. Luigi Di Maio közösségi oldalán kijelentette: az illegális bevándorlás konkrét veszélyt jelent, ezért "realistának kell lennünk (..) a határok védelme minden állam kötelessége, valamint joga is". Az olasz diplomácia vezetője szerint az Európai Uniónak emelnie kell a biztonsági fokozatot, és szigorítania kell az európai mecsetek ellenőrzését a mérsékelt muzulmán közösségek együttműködésével.

Giuseppe Conte miniszterelnök még hétfőn éjjel közzétett német nyelvű üzenetében hangsúlyozta, hogy "a közös európai házban nincsen tér a gyűlölet és az erőszak számára".

A jobboldali ellenzéket vezető Matteo Salvini egyértelműnek tartotta, hogy "Európa halálos ellenségének jelenleg a koronavírus-járvány mellett az iszlám terrorizmus számít". A Liga párt vezetője hozzátette: "elég volt az álszent politikából és mindenki befogadásából, zéró toleranciát kell hirdetni a társadalmunkba befészkelődött iszlamista fanatizmussal szemben, le kell zárni a kikötőket, ellenőrizni a határokat, megvédeni gyermekeinket és identitásunkat".

A Liga az engedély nélküli olaszországi mecsetek bezárását sürgette.

Az olaszországi iszlám közösségek imámjainak szövetsége elítélte a "gyáva" támadásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.