Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 14. 14:47, kedd | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

180 fokos fordulat: 320 fok helyett sportcsarnok Siófokon

180 fokos fordulat: 320 fok helyett sportcsarnok Siófokon

Száznyolcvan fokos fordulat Siófokon: a 320 fok kulturális és tudományos központ helyett sportcsarnok épülhet a kenyérgyár helyén.

Mint ismert, négymilliárd forintos beruházásból kívánták régiós és országos szinten is egyedi kulturális intézménnyé alakítani a hajdani kenyérgyárat, a beruházás azonban nem került be a kiemelten támogatandó állami projektek közé. A korábbi években több különleges kiállítást is tartottak a hosszú évek óta üres kenyérgyárépületben, melyet a siófoki képviselő-testület friss döntése nyomán kivesznek a helyi védelem alól, s az elbontását követően sportcsarnokot építhet oda a helyi kézilabdaklub.

Munkacsarnok, utánpótlás kézilabda-akadémia, sportcsarnok – így volna teljes a komplexum, s a kézilabdaklub természetesen az egész tömböt egy helyütt, egymás közelében szeretné látni. A munkacsarnok már épül a sportcentrum területén, az ezer néző befogadására tervezett sportcsarnok csak sikeres pályázat esetén épülhet meg vele átellenben, a volt kenyérgyár helyén.

A pénzügyi és tulajdonosi bizottság eredetileg azt javasolta, hogy a csarnok a 65-ös út mentén épüljön a kiliti városrész előtt, ahová eredetileg is ilyen létesítményt terveztek, ám a kézilabdaklub ott nem kíván építkezni. – Kulturális célú, témapark-jellegű beruházásra ezáltal a 65-ös út melletti terület is felszabadul, ugyanilyen a volt halászati ingatlan, vagy éppen a volt könyvtár – érvelt Balázs Árpád polgármester az ülésen a kenyérgyár helyén épülő sportcsarnok mellett.

– Azt kell eldönteni, akarjuk-e, hogy több száz fiatalt nevelő utánpótlás-centrum működjön a városban? – tette hozzá Csorba Ottó, a pénzügyi bizottság elnöke. – Pénzmozgással ez nem jár, a terület átadásáról kell határoznunk.

Balázs Árpád a következő, várható lépéseket is felvázolta. E szerint, ahogyan a sportcentrumot, úgy a kenyérgyár-ingatlant is díjtalanul adnák át a kézilabdaklubnak, mely piaci bérleti díjat fizetne a városnak. A sportból azonban nem kíván kivenni pénzt az önkormányzat – hangsúlyozta a polgármester –, így várhatóan az ebből befolyó pénzt a kézilabda sportág támogatására költenék, természetesen nem a profi csapatra, hanem a fiatalokra. A tervezés előkészületei folynak jelenleg, így arra is korai volna válaszolni, hogy például miképpen változik majd a közlekedés, ha megépül a sportcsarnok és hozzá a kellő számú parkoló.

A kézilabdaklub úgy tervezi: a sportcentrum öltözőinek felújítása és a munkacsarnok elkészültét követően a második ütemben építi meg a harminc férőhelyes kollégiumot öt apartmannal, a harmadikban pedig a sportcsarnokot. A siófoki képviselő-testület tíz igen szavazattal, két tartózkodás mellett voksolt a száznyolcvan fokos fordulatra: 320 fok helyett sportcsarnok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: