Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Augusztus 09. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: siofokinapilap.hu

Siófok megtelt

 Siófok megtelt

Gyakorlatilag minden magán- és kereskedelmi szálláshely megtelt Siófokon a kánikulai hétvégékre, a turistaforgalom párszázalékos emelkedésére számít idén a város.

Hávris Klaudia, a siófoki Tourinform iroda vezetője a Siófoki Napilapnak elmondta, sokan érkeznek a városba előrefoglalt szálláshely nélkül, és komoly gondot jelet az elhelyezésük, mivel a két hete tartó kánikulában minden kereskedelmi és magánszálláshely elkelt. Augusztus 20-ig már csak hétköznapokra és vasárnap éjszakára lehet szállást találni. A siofokportal.com a város hivatalos turisztikai oldala, ott érdemes egyebek közt utánanézni, hol akadhat még szabad hely. Legkelendőbbek az ifjúsági és olcsó magánszálláshelyek, amelyek árai 4-6 ezer forint/fő/éjszaka körül alakulnak, de megfelelő kereslet mutatkozott a város négycsillagos kereskedelmi szálláshelyi iránt is.

Eddig pár százalékos vendégforgalom növekedést regisztráltak Siófokon a tavalyi nyárhoz képest - az önkormányzat idegenforgalmi adóbevételén alapuló statisztika alapján. Ezt még kedvezőbben befolyásolhatja a nyár hátralevő része és az utószezon.

A Tourinform iroda tapasztatai szerint a kánikulában csak a fürdőzés, legfeljebb a hajózás és az esti programok érdeklik a vendégeket, az aktív pihenés iránt (kerékpározás, quadozás, kulturális programok, stb.) csak rossz idő esetén mutatkozik kereslet. Mivel Siófok vendégkörének zöme a közeli nagyvárosokból és a fővárosból érkezik, számolnia kell azzal, hogy az idegenforgalma alapvetően időjárásfüggő. Kánikulában a város elsők között teheti ki a „megtelt” táblát a balatoni települések közül, de ha elromlik az idő, mindenki hamar hazaindul, és legfeljebb visszatér.

(siofokinapilap.hu)

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg