Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Augusztus 20. 20:30, kedd | Helyi
Forrás: siofokinapilap.hu

Kedvező a balatoni strandok megítélése

 Kedvező a balatoni strandok megítélése

Idén 4,53-as „iskolai” átlagosztályzatot kaptak a fürdőzőktől a balatoni strandok egy internetes felmérés szerint, amin belül a siófoki Újhelyi Strand 4,61-es, az aranyparti szabadstrand 4,30-as jegyet kapott.

Győrffy Árpád, a balatoni strandokat bemutató, és köztük versenyt hirdető balatontipp.hu szerkesztője a Siófoki Napilapnak elmondta, tavaly óta, ha kis mértékben is, de tovább javult a balatoni strandok megítélése.

A megmérettetésben azok a strandok vehettek részt, amelyekre minimum 35-en voksoltak. A siófoki Nagystrand fürdőzői nem voltak elég aktívak a szavazásban, viszont a siófoki Újhelyi Strand és az aranyparti szabadstrand is kedvező jegyeket kapott.

Az augusztus 15-én zárult versenybe minden eddiginél több, összesen 3910 személy adta le a voksát. A honlapon idén ötödször meghirdetett megmérettetésen harmadik alkalommal sikerült a fürdőzőktől elnyernie a legjobb minősítést a gyenesdiási Játék Strandnak.

A szavazók tíz témakörben kellett, hogy minősítsék a strandokat az iskolában is használt osztályzatokkal rangsorolva a szolgáltatásokat. Az értékelhető, vagyis minimum 35 szavazatot begyűjtő standok minősítését átlagolva 2012-ben 29 strand 4,33-es osztályzatot kapott, míg idén 33 strand átlageredménye 4,53 lett.

Minden bizonnyal a vízszint kedvező alakulásának is köszönhetően idén jobb jegyek születtek a víz minőségével és az úszási lehetőségekkel kapcsolatban, mint az elmúlt évben. Az összes minősített strandra leadott szavazatot szolgáltatás típusokként nézve elmondható, hogy ismét nagyon jó értékelést kapott a parti részek gondozottsága (4,63), a gyerekeknek biztosított játéklehetőség (4,63) és a strandi dolgozók, vállalkozók viselkedése (4,59). A leggyengébb átlag idén is a mosdók, illemhelyek állapotával (4,39) és a parkolási lehetőségekkel (4,36) kapcsolatban született. A 4,52-es átlagjegy szerint a strandolók összességében elégedettek a kapott szolgáltatások és az azokért fizetett ár arányával is.

Igen szoros volt a verseny, a sorrend csak tized, század nagyságú eltérések alapján alakult ki, így valójában az értékelhető - minimum 35 darab - szavazatmennyiséget begyűjtött 33 strand mind a legjobbak között van. Ezek közül 23 fizetős és 10 ingyenes szabadstrand.

Az idei legjobbat, a gyenesdiási Játék strandot 4,74-re osztályozták a vendégek, amelytől a lista 33. helyén lévő balatonudvari Fövenyesi strand is csak alig egy fél jeggyel marad el a 4,27-es átlagával. Az első tíz helyezett közé csak egyetlen ingyenes, a balatonföldvári Keleti szabadstrand jutott be.

(A tíz legjobbnak bizonyult strand a kapott átlagosztályzatokkal: Gyenesdiás 4,74, Balatongyörök 4,71, Balatonfüred Kisfaludy 4,69, Balatonföldvár Keleti 4,68, Alsóörs 4,66, Csopak 4,65, Vonyarcvashegy 4,64, Balatonfüred Esterházy 4,63, Szigliget 4,63, Balatonlelle 4,62.)

(siofokinapilap.hu)

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.