Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új jelzést kap januártól a postai csekk

Új jelzést kap januártól a postai csekk

A hagyományos, csekkalapú befizetések mellett új lehetőségeket is igyekszik kínálni a Magyar Posta. Ennek nyomán januártól a teljes kitöltöttségű csekkeken is megjelennek a QR-kódok, a Posta mobilapplikációjával pedig nemcsak a díjkalkulátort használhatjuk, de foglalhatunk időpontot is, emellett arra is lesz lehetőségünk, hogy a csekkeken lévő kód segítségével kényelmesen, otthonról fizessük a számlákat.

A Magyar Posta anyagilag is érdekelt abban, hogy a jövőben is megmaradjon a csekkalapú befizetési lehetőség, hiszen a több mint 20 éve a piacon lévő sárga és fehér csekkekből jövedelmük származik. Ennél is fontosabb azonban, hogy ez a számlarendezési megoldás a legkisebb településeken is elérhető, az emberek pedig hajlamosak ragaszkodni ahhoz, amit az idők során megszoktak - mondta a Kossuth Rádiónak Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. Kiemelt ügyfelek és ügyféltámogatási vezérigazgató-helyettese.

A hagyományos, csekkes befizetések mellett új utakat kínál azonban az ügyfeleknek a Díjbeszedő Holding. A papíralapú számlarendezésnek számos alternatívája van - magyarázta a Napközben című műsorban a cég vezérigazgatója, megjegyezve: legismertebb szolgáltatásuk a díjnet, ennek lényege, hogy a számlákat, illetve egyéb díjakat egy internetes felületen fizethetik ki az ügyfelek.

Majtényi Kálmán hozzátette: a fogyasztók azt is megtehetik, hogy okostelefonok segítségével, néhány gombnyomással rendezik számláikat. Az iCsekk rendszer QR-kódokon alapul. A QR-kód olyan információhalmaz, amelyet a mobiltelefon - megfelelő alkalmazás segítségével - képes dekódolni, és a befizetésre váró számla adatait egy új felületen jeleníti meg. Kérdésre válaszolva Majtényi Kálmán kifejtette: a rendszer biztonságos, hiszen a kor technológiai követelményeinek megfelelő biztonsági elemekkel látták el.

Hasonló elven működhet a jövőben a Magyar Posta szolgáltatása is. Kovács Zoltán vezérigazgató-helyettes közölte: a fogyasztói szokások eltérőek, a postának ezért az a célja, hogy a hagyományos, csekkalapú befizetések mellett új lehetőségeket is kínáljon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.