Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 07. 13:15, szombat | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Tarolt a Balaton: Siófok, Lelle és Zamárdi is Budapest előtt

Tarolt a Balaton: Siófok, Lelle és Zamárdi is Budapest előtt

Siófok volt az idén a legnépszerűbb nyaralási célpont az országban, a top 10-be a déli partról még Zamárdi, Balatonlelle és Boglár került be.

Siófok volt az idén a legnépszerűbb nyaralási célpont az országban a szallas.hu adatai alapján. Három további déli parti település került még be a top 10-be, Zamárdi és Balatonlelle mellett az a Balatonboglár is, amelyik igen ritkán tűnt fel eddig a hasonló statisztikák toplistáinak élmezőnyében. Balatonfüred a harmadik legkeresettebb célpont volt, így elmondható, hogy „tarolt” a Balaton; Budapest például a hetedik helyre szorult a nyáron.

Az internetes szálláskereső portál idei nyári megfigyelése az is: az apartmanok és vendégházak keresettebbek, a nyaralók negyven százaléka választott szállodát. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szállodák ne zárnának jó szezont. Csökkent a hat vagy hét éjszakára szóló belföldi szállásfoglalások aránya az előző év nyarához képest a szallas.hu-n, a magyarok kétharmada csak hosszú hétvégére foglalt szállást az idei főszezonban. – Úgy tűnik, a tehetősebbek is inkább többször rövidebb időre utaznak el – magyarázta az eredményeket Szigetvári József, a portál ügyvezetője. Az átlagos foglalás az idei nyáron három vendégéjszakára szólt és ötvenezer forintba került.

Megugrott ugyanakkor a SZÉP-kártya felhasználásának aránya: a főszezonban minden ötödik szállást így fizettek ki. A SZÉP-kártyával fizetők ráadásul többet költöttek szállásra, az átlagos foglalási érték 57 ezer forint volt.
A szallas.hu nyári toplistája: 1. Siófok, 2. Hajdúszoboszló, 3. Balatonfüred, 4. Balatonlelle, 5. Zamárdi, 6. Eger, 7. Budapest, 8. Balatonboglár, 9. Gyula, 10. Zalakaros.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma