Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Augusztus 23. 17:03, szombat | Helyi
Forrás: siofok.hu

Ingyen használható az új belvárosi nagyparkoló

Ingyen használható az új belvárosi nagyparkoló

Átadták a belváros megújult csomópontját, és már használhatják az autósok a Sió és Sorház utca sarkán kiépült új nagyparkolót is, ahol 60 járműnek van hely.

Jó hír, hogy a parkolás 2014. november 1-ig ingyenes az új területen.

Az ígéretek szerint az iskolakezdést megelőzve, augusztus 20. előtt sor került a Sió és Sorház utca kereszteződésében kiépült új parkoló és az átalakított csomópont átadására.
Dr. Balázs Árpád polgármester a helyszínen azt mondta: az elavult útszakasz felújításával a belváros megközelítését és a városképet is sikerült rendezni.
A kerékpárosok számára tábla és a piros térkövezés jelzi, hogy a melyik a számukra fenntartott szakasz, ám az átadáskor a polgármester arra kérte a kivitelezőt, hogy a burkolatra festett piktogrammal is tegyék egyértelművé, hogy melyik a biciklis út.
A 60 autó befogadására alkalmas parkoló az elkövetkező hónapokban még díjmentesen használható. – Egyelőre ingyenes lesz a parkolás, november 1-ig a díjszedést felfüggesztettük ebben a parkolóban, hiszen időbe telik, míg az új lehetőséget megismerik a városlakók és a hozzánk érkező vendégek – jelentette be a városvezető, aki arra is kitért: az önkormányzati- és járási hivatal munkatársai és gimnáziumban dolgozók engedélyükkel ingyenesen parkolhatnak majd a területen.
A csomópontban kialakított zöldterületek kialakítása még nem végeleges, az eddig kiültetett növényeket füvesítés és faültetés követi a munkálatokhoz megfelelő időpontban.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.